Αφροδίτη Κορέτση

Η Αφροδίτη Κορέτση  είναι απόφοιτη της ‘Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκη Κονταξάκη» – Νικολέττας Μπακάλη’ και απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας του τμήματος Νοσηλευτικής και έχει κάνει ειδίκευση πάνω στην παιδοψυχολογία. 

Το 2018 αποφοίτησε από το Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού και παιδαγωγικής του θεάτρου, «Θέατρο της Ημέρας» με την μέθοδο «Λάκη Κουρετζή». 

Επίσης είναι απόφοιτη μεταπτυχιακού προγράμματος των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην  «Παιδαγωγική του χορού και  διδασκαλία του χορού». 

Από το 2012 έως και σήμερα συμμετέχει στην αφή και παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας ως ιέρεια.

 Έχει κάνει έρευνες πάνω στον χορό και τις έχει παρουσιάσει  στο «Δεύτερο Συνέδριο Χορού , Αθλητικού τουρισμού  και Αναψυχής» που διεξήχθη  στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

Εισηγήτρια σε σεμινάρια με τίτλο “ Χορός σε προ-νηπιακές και νηπιακές ηλικίες την περίοδο του Covid-19” καθώς και σε σεμινάρια του Nationals Dance Greece με θέμα: Σωματικό θέατρο, χορός, αυτοσχεδιασμός.

Διδάσκει από το 2011 σε ερασιτεχνικές σχολές χορού κλασσικό χορό, σύγχρονο και δημιουργικό χορό. Καθώς και σε ιδιωτικά σχολεία διδάσκει δημιουργικό χορό και θεατρικό παιχνίδι.

Από το 2016 συμμετέχει ως εμψυχώτρια σε εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα σε όλες τις σχολικές βαθμίδες καθώς έχει και δικές της ομάδες.

Έχει συμμετάσχει σε παιδικές και βρεφικές παραστάσεις στο θέατρο «Αργώ» με τίτλο, « Η Λία και η τελεία», « το μωρό των πέντε αισθήσεων».

Τέλος, σχεδιάζει και συγγράφει τα δικά της εκπαιδευτικά προγράμματα που παίζονται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, « Μια Ελλάδα φως – Ολυμπιακοί Αγώνες», « Η μηλιά που είχε μιλιά», « Ο γαντοφορεμένος» , « Η παρέμβαση του Αι-Βασίλη» , «Ταξίδι στην Αγάπη» κ.α.

 Comments are closed.