Ευαγγελία Τσώτσου

Η Ευαγγελία Τσώτσου είναι πτυχιούχος καθηγήτρια χορού του Υπουργείου Πολιτισμού – Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Σ. Μοριάνοβα – Λ. Τράστα και διπλωματούχος καθηγήτρια του αγγλικού συστήματος του I.S.T.D.. Κάτοχος των διπλωμάτων διδασκαλίας FDI και CDE στο Modern Theatre Dance Faculty, του Associate στο Imperial Classical Ballet, καθώς επίσης και των χορευτικών διπλωμάτων Advanced 2 και Advanced 1 αντίστοιχα. Κατέχει το Full Bronze Standard στους latin και  ευρωπαϊκούς χορούς (American Style). Επιπλέον, είναι κάτοχος του ‘Pilates Matwork and Props’ της A.F.Studies (αναγνωρισμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας και Fitness «EuropeActive» και το οπoίο την καθιστά διεθνώς πιστοποιημένη Pilates Teacher -EQF L14)

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού με Έλληνες και ξένους καθηγητές, όπως: Pierre Tavernier, Theresa Jane Brown, Susan Garrard, Ρωξάνη Παπανικόλα, Μαρία Λάζαρη, Βασιλική Κύκνα, Έλενα Τοπαλίδου, Σύνθια Φρυδά, Εριφίλη Εφραιμίδου, Υβόννη Μανταφούνη, Αλίκη Καζούρη, Μπέτυ Δραμισιώτη, Κική Μπάκα, Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Νίκο Καλογεράκη, Χάρη Μανταφούνη, Πένυ Διαμαντοπούλου, Όλια Τορναρίτου, Στεργιανή Τσιντζιλώνη, Αγγελική Σίμου, Alain Astié κ.ά.

Συμμετείχε στο 17ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την ομάδα σύγχρονου χορού ΄Νταλίκα’ της Βάσως Γιαννακοπούλου και παρακολούθησε το θεωρητικό σεμινάριο ‘Ο Χορός ως τρόπος σκέψης’ με τη Maaike Bleeker. Επίσης στα mini workshops του Pilates method Convention με τους Giuseppe Orizzonte, Katia Vasilenko, Kατερίνα Σουλελέ και στο θεωρητικό και πρακτικό ‘Σεμινάριο Στατικών Διατάσεων’ με τον Γιώργο Σαμιώτη.

Χόρεψε με την ομάδα σύγχρονου χορού Dirtygranny Tales στην παράσταση ‘Rejection’, η οποία παρουσιάστηκε σε Ελλάδα (Αθήνα – θέατρο Δίπυλον, Θεσσαλονίκη – πολυχώρος πολιτισμού Μύλος) και εξωτερικό (Brasov, Ρουμανία – Reduta Cultural Center). Εργάστηκε ως χορεύτρια σε θεατρικές παραγωγές του Μάρκου Σεφερλή (θέατρο Δελφινάριο και Ακάδημος), σε παιδικές παραστάσεις με τον θεατρικό οργανισμό ‘Μαγική Αυλαία’ του Βαγγέλη Λιοντή (θέατρο Τριανόν), καθώς και σε διάφορα shows και events. Συμμετείχε, με χορογράφο τον Φωκά Ευαγγελινό, στο χορευτικό κομμάτι που πλαισίωνε τον διαγωνισμό Eurovision το 2006 στο ΟΑΚΑ, όπως επίσης και στα θεατρικά βραβεία κοινού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διδάσκει και χορογραφεί κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο και μοντέρνο χορό, latin και χορευτική γυμναστική, καθώς και Pilates από το 2003. Έχει συνεργαστεί με σχολές στην Αθήνα (Κωνσταντίνα Κουτούζου από το 2016-σήμερα, Mariee Wiseman-Καψή 2005-2019, Μοριάνοβα -Τράστα 2011-2013, Βίβιαν Παπαδάκη 2004-2009, Angelos Ignatov 2006-2008, Gene Kelly 2003-2006). Ως εξωτερικός συνεργάτης δίδαξε μουσικοκινητική και δημιουργικό χορό σε παιδικούς σταθμούς στην Αθήνα (Σοκολατένιο Καστράκι και Χαρά). Είναι ομαδάρχης – στο τμήμα χορού – στα summer camps που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια μπαλέτου και μοντέρνου του οργανισμού I.S.T.D.(Imperial Society Of Teachers Of Dancing) εισάγει μαθητές και μαθήτριες στις εξετάσεις του αγγλικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα (Grades and Vocational examinations).

Στην σχολή μας διδάσκει από το 2007.

 

Comments are closed.