Χρυσούλα Τσίπα

 Η Χρυσούλα Τσίπα ξεκίνησε το 2011 ως Καθηγήτρια χορού, αποφοιτώντας με Άριστα από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Νίκη Κονταξάκη” Νικολέττας Μπακάλη, προσφέροντας ακόμα και σήμερα διδασκαλία στην δημιουργική κίνηση, στο Σύγχρονο χορό και το Μπαλέτο. Παράλληλα με τις σπουδές χορού ξεκίνησε να φοιτά στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Independent  Study Programme του “Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance” στο Λονδίνο. 

 Το ενδιαφέρον της για την συναισθηματική, νοητική, πνευματική και κοινωνική ολοκλήρωση του ατόμου  μέσα από την κίνηση την οδήγησε να φοιτήσει στο ετήσιο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης επαγγελματικής  εξειδίκευσης: Χοροθεραπεία, θεωρία και πράξη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Είναι πιστοποιημένη  εκπαιδεύτρια στην Εμψύψωση δημιουργικών ομάδων και στην συναισθηματική αυτογνωσία. Έχει εξειδικευτεί  στην βιωματική κινησιολογία LMA τέχνες- ψυχανάλυση από το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο και στο Γνωσιακό  Συμπεριφορικό Δράμα στον αυτισμό. Σε εξέλιξη βρίσκεται το εννεάμηνο πρόγραμμα στην παιδοψυχολογία του  Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

 Εισηγήτρια στα Σεμινάρια Σωματοκεντρικής Εμψύχωσης σε παιδιά και εφήβους και δημιουργός του  Contemporary Workshop based on Rudolf’s Laban theory. 

 Χόρεψε σε όλες τις παραστάσεις της Σχολής Χορού Ελισάβετ Γεωργούδη από το 1995 μέχρι σήμερα, στις  ετήσιες παραστάσεις της Επαγγελματικής Σχολής “Νίκη Κονταξάκη” Νικολέττας Μπακάλη (2008-2011) καθώς  και στις παραστάσεις σύγχρονου χορού και κλακετών του Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance (2013- 2014). Συμμετείχε στις χορογραφίες για το Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. (2005-2017), στην 1η και 4η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού, όπως επίσης και στην ανεξάρτητή χορευτική παράσταση “WEDDING CEREMONY”, με την Selas Dance Company (2010) 

 Είναι δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής, κλασικού μπαλέτου, μοντέρνου και σύγχρονου χορού στην Σχολή Μπαλέτου Ελισάβετ Γεωργούδη (2008 ως σήμερα). Διδάσκει σύγχρονο χορό και μουσικοκινητική στις τάξεις  του Προνηπίου/ Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, στη Σχολή Χατζήβεη (2014 ως σήμερα). Επίσης έχει διδάξει  Δημιουργικό Χορό και θεατρικό παιχνίδι, ως βοηθός σε παιδιά ηλικίας 4-9, στο “Trinity Laban Conservatoire of  Music & Dance” (2014) 

 Έχει χορογραφήσει για την παράσταση του “Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance” του Λονδίνου στο  Bonnie Bird Theatre (2014), για τη Σχολή Χατζήβεη (2014-2021), για τη Σχολή Μπαλέτου Ελισάβετ Γεωργούδη  και για το 7ο,9ο,11ο &13ο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., Θέατρο στο ACS (2009-2020). 

 Είναι μέλος της χορευτικής ομάδας Carmina, για την οποία έχει χορογραφήσει στην 1η, 2η και 4η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού στο Θέατρο ΠΚ και στο Athens Video Dance Project για το videodance «In the Sea of Languages» καθώς και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας  NeWTON με την οποία συμμετείχε στο Athens Video Dance Project 2014 με την μικρού μήκους χορευτική ταινία  “Un día” (μέρος της ταινίας “Abrázame”). 

 Έχει διακριθεί με τη χορογραφία της Andromeda με το χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Χορού Nationals 2019, με το βραβείο καλλιτεχνικού διαγωνισμού, συμμετοχή και έπαινος 4ης θέσης στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικότητας, με θέμα “Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας”, του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τη Σχολή Χατζήβεη (2015), με Βραβείο χορογραφίας κλακετών, στους 13ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Χορογραφίας – Σύγχρονου Χορού του ΥΠΕΠΘ και με Έπαινο θεατρικού διαγωνισμού, με το 1ο Ενιαίο Λύκειο Πεύκης, στους 12ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, με “Το μεγάλο μας Τσίρκο” του Ιάκωβου Καμπανέλλη (2006). 

.

 

Comments are closed.