Μιχάλης Χαβαντάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου το 1976. Απέκτησε το Πτυχίο Πιάνου και το Δίπλωμα Πιάνου, με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά και απέκτησε το Πτυχίο Αρμονίας.

Ξεκίνησε να διδάσκει πιάνο το 1982. Από το 1985 ως το 1990 δίδαξε στο Εθνικό Ωδείο και από το 1990 μέχρι πρόσφατα στο Ωδείο “Alex Tournaissen”. Το 1998 παρουσίασε τη μέθοδο “Το Πιάνο”, για τα πρώτα βήματα της εκμάθησης του Πιάνου.

Από το 1984 και σε συνεργασία με καθηγητές άλλων μουσικών οργάνων, μελέτησε με τελειόφοιτους μαθητές και δίδαξε τεχνικές Έκφρασης και Εκτέλεσης. Επίσης συνόδεψε ένα μεγάλο αριθμό από αυτούς στις Διπλωματικές Εξετάσεις τους.

Από το 1984 έδωσε ατομικά ρεσιτάλ αλλά συνεργάστηκε επίσης με άλλους μουσικούς πέρα από τα πλαίσια της Μουσικής Δωματίου. Συνόδεψε σε ζωντανές εμφανίσεις διάφορες χορωδίες όπως την “Franz Liszt” της “Μουσικής Ακαδημίας Λίστ” της Βουδαπέστης και την πολυβραβευμένη σε Ελλάδα και εξωτερικό χορωδία “Φίλοι της Μοντέρνας Μουσικής” του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το 1990 ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική συνοδεία χορού. Την περίοδο 1990-1993 εργάστηκε στην ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης). Το 1990 ξεκίνησε συνεργασία με το ISTD και δύο χρόνια μετά με το RAD, συνοδεύοντας τις επίσημες εξετάσεις των δύο οργανισμών, καθώς και τα επίσημα σεμινάρια τους. Το 2008 ολοκλήρωσε και παρουσίασε το “Rhythm Section”, μια μέθοδο για τη βασική μουσική θεωρητική γνώση του χορού.

Το 2002 ξεκίνησε συνεργασία με τον Daniel Lommel και το 2003 συνέθεσε για το Αέναο Χοροθέατρο τη “Φαντασία του Πελάγου”, που χρησιμοποιήθηκε ως προσθήκη στο έργο του Daniel Lommel “Αποσπάσματα Έρωτα” πάνω σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Η συνεργασία τους στο εκπαιδευτικό επίπεδο και στην χορευτική ομάδα συνεχίζεται έως σήμερα.

Το 2004 συνεργάστηκε με την Royal Academy για τον παγκόσμιο διαγωνισμό νέων χορευτών Genée International Ballet Competition. Συμμετείχε στην προετοιμασία, τον ημιτελικό διαγωνισμό και στον τελικό διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο Ηρώδειο.

Από το 2004 έως το 2007 εξέδωσε 4 μουσικά άλμπουμ με μουσική για το μάθημα του χορού, με την καινοτομία της ύπαρξης μουσικής σε πολλαπλές ταχύτητες.

Από το 2011 προετοιμάζει τον διαδικτυακό τόπο musicindanceclass.com. Ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εκτεταμένο οπτικοακουστικό υλικό και μουσική για το μάθημα του χορού.

Με τη Σχολή μας συνεργάζεται από το 1997.

Comments are closed.