Κορίνα Κόκκαλη

Σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στο Royal Central School of Speech & Drama, MA: Movement Direction &Teaching (2018). Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας (2015) και αριστούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Νίκη Κονταξάκη» (2010).

Έχει συμμετάσχει σε χορευτικά φεστιβάλ και παραστάσεις (Athens Video Dance Project, PK Dance Festival κ.α.) και είναι μέλος της ομάδας της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και Barre Astie στη Σχολή Μπαλέτου «Ελισάβετ Γεωργούδη» από το 2010.

Από το 2014 έχει δουλέψει ως χορογράφος-κινησιολόγος σε διάφορες παραγωγές της Αθήνας, όπως στις όπερες Εντα Γάμπλερ (ΕΛΣ), The Shell Game και Trouble in Tahiti σε σκηνοθεσία Ράιας Τσακιρίδη και στο θέατρο δίπλα στον Δ. Τάρλοου, Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου (Εθνικό Θέατρο), Γιούγκερμαν, Αγριόπαπια, Τρεις Αδερφές (Θέατρο Πορεία) Θερισμός & O Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου (Εθνικό Θέατρο).

Στο Λονδίνο έχει συνεργαστεί με τους David Glass (East15), Polly Graham, Simona Gonella (RADA), Anna Poole (Oxford Drama School), Simon McBurney (Complicité). Από το 2019 ξεκίνησε να σκηνοθετεί-χορογραφεί δικές της δουλειές όπως η όπερα Apollo’s Mission και Last Party σε σύνθεση του Edward Lambert, και τη χορεθεατρική παράσταση Heliotopia στο Θέατρο Πορεία.

Το 2020 μαζί με τον Simon Gleave δημιούργησαν τη δική τους ομάδα χοροθεάτρου JEUDi. 

Comments are closed.