Εσωτερικός κανονισμός

H Σχολή μας ιδρύθηκε μετά από έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και λειτουργεί σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό.

 1. Η Σχολή λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Ιουνίου και ακολουθεί όλες τις σχολικές γιορτές και αργίες, όπως ορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Τα μαθήματα αρχίζουν πάντα τη 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Η παρουσία σας από την αρχή της έναρξης των μαθημάτων είναι απαραίτητη, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των τμημάτων μας. Σε έκτακτες περιπτώσεις επιδείξεων, εκδηλώσεων, προβών ή εξετάσεων, παραδίδονται μαθήματα και σε ημέρες αργίας, έπειτα από συνεννόηση με τα παιδιά και τους γονείς ή κηδεμόνες.
 2. Τα δίδακτρα προπληρώνονται απαραίτητα μέσα στην πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα ή κάθε διμηνίας ή τριμηνίας, ανάλογα με τον εκάστοτε συμφωνηθέντα τρόπο πληρωμής. Σε περίπτωση προσωρινής απουσίας από τα μαθήματα, οι μαθητές οφείλουν να καταβάλουν όλο το ποσό των διδάκτρων, για την περίοδο αυτή. Μόνο διακοπή των σπουδών από τη Σχολή δικαιολογεί και την παύση πληρωμής.
 3. Εάν ο μαθητής απουσιάζει ή θα απουσιάσει περισσότερο από ένα μήνα, οφείλει να ενημερώσει το γραφείο της Σχολής.
 4. Η Σχολή ανοίγει 30 λεπτά πριν από την έναρξη του πρώτου μαθήματος και κλείνει 30 λεπτά μετά το τέλος του τελευταίου. Το ίδιο ισχύει και για το πρωϊνά και για τα απογευματινά μαθήματα.
 5. Οι μαθητές πρέπει να έρχονται τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα από το μάθημά τους, ώστε να έχουν χρόνο να ετοιμαστούν. Η είσοδος στην τάξη επιτρέπεται μόνο με την ανάλογη του μαθήματος ενδυμασία.
 6. Η σωστή και υποχρεωτική ενδυμασία:
  Κλασικό Μπαλέτο
  Κορίτσια: Πρέπει να φοράνε το κορμάκι του τμήματός τους με το ειδικό μπεζ/ροζ καλσόν του μπαλέτου. Εαν κάνει κρύο επιτρέπεται να φορούν μόνο τα ειδικά ρούχα χορού για ζέσταμα (π.χ. γκέτες, ζακετάκι μπαλέτου…). Οι μικρές τάξεις φοράνε μαλακά παπούτσια μπαλέτου και ίσως και παπούτσια κάρακτερ. Οι μεγαλύτερες τάξεις φοράνε soft pointe shoes με κορδέλες και pointe shoes. Τα μαλλιά τους πρέπει να είναι πάντα πιασμένα σε κότσο.
  Αγόρια: Πρέπει να φοράνε κορμάκι ή φανελάκι στο χρώμα που έχει οριστεί για το τμήμα τους, μαύρο κολάν μπαλέτου και μαλακά παπούτσια χορού. Και για τα αγόρια σε περίπτωση που χρειάζεται μπορούν να φορούν τα ειδικά ρούχα χορού για ζέσταμα (π.χ. φόρμες ισοθερμικές, μπότες μαλακές χορού…).
  Σύγχρονος Χορός
  Κορίτσια: Μπορούν να φοράνε άνετα ρούχα, που να μην εμποδίζουν την κίνηση (κολάν ή φόρμες και μακό μπλουζάκι). Πάντα να είναι ξυπόλυτα για να μην γλιστράνε και να υπάρχει καλύτερη επαφή με το πάτωμα. Τα μαλλιά να είναι πάντα μαζεμένα.
  Αγόρια: Μπορούν επίσης να φοράνε άνετα ρούχα, που να μην εμποδίζουν την κίνηση (φόρμες και μακό μπλουζάκια). Πάντα να είναι ξυπόλυτα για να μην γλιστράνε και να υπάρχει καλύτερη επαφή με το πάτωμα.
  Μοντέρνος Χορός (I.S.T.D.)
  Κορίτσια: Πρέπει να φοράνε το αντίστοιχο ολόσωμο ή ποδηλατικό κορμάκι του τμήματός τους ή κορμάκι με μαύρο κολάν. Πρέπει να είναι ξυπόλυτα ή να φοράνε τα ειδικά παπουτσάκια (split-sole) για τον μοντέρνο χορό. Τα μαλλιά τους να είναι πάντα μαζεμένα.
  Αγόρια: Επίσης πρέπει να φοράνε το αντίστοιχο ολόσωμο ή ποδηλατικό κορμάκι του τμήματός τους ή κορμάκι με μαύρον κολάν. Πρέπει να είναι ξυπόλυτα.
  Κλακέτες (Tap Dance-I.S.T.D.)
  Κορίτσια: Πρέπει να φοράνε το αντίστοιχο ολόσωμο ή ποδηλατικό κορμάκι του τμήματός τους ή κορμάκι με μαύρο κολάν. Φοράνε τα ειδικά παπούτσια με πέταλα για τις κλακέττες.
  Αγόρια: Επίσης πρέπει να φοράνε το αντίστοιχο ολόσωμο ή ποδηλατικό κορμάκι του τμήματός τους ή μια άνετη φόρμα και μακό μπλουζάκι. Φοράνε τα ειδικά παπούτσια με πέταλα για τις κλακέττες.
  Hip Hop
  Κορίτσια: Μπορούν να φοράνε άνετες και φαρδιές φόρμες και μακό μπλουζάκια. Τα παπούτσια τους πάντα να είναι αθλητικά, για να απορροφώνται οι κραδασμοί. Τα μαλλιά πάντα πρέπει να είναι πιασμένα.
  Αγόρια: Μπορούν να φοράνε άνετες και φαρδιές φόρμες και μακό μπλουζάκια. Τα παπούτσια τους πάντα να είναι αθλητικά, για να απορροφώνται οι κραδασμοί.
 7. Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους μέσα από τον χώρο της Σχολής ή να μας ενημερώνουν για οποιαδήποτε αλλαγή ή ενδεχόμενη καθυστέρηση τους. Έτσι θα μπορούμε να φροντίζουμε καλύτερα την ασφάλεια των παιδιών σας.
 8. Πάντα οι μαθητές όταν καθυτερούν πρέπει να παίρνουν άδεια πρώτα από το γραφείο και έπειτα από τον δάσκαλο προτού μπουν μέσα στην αίθουσα.
 9. Η προαγωγή μαθητών σε μεγαλύτερες τάξεις γίνεται μόνο ύστερα από πρόταση των καθηγητών της Σχολής και μόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
 10. Παρακαλούμε οι γονείς ή κηδεμόνες των παιδιών να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους καθηγητές και τη διεύθυνση της Σχολής, για την πρόοδο των παιδιών τους. Εαν υπάρχει οποιαδήποτε ιατρική πάθηση (ορθοπεδική, ψυχολογική κτλ.) οφείλουν να ενημερώσουν τους καθηγητές και τη διεύθυνση.
 11. Επίσης, οι γονείς ή κηδεμόνες πρέπει πάντα να κοιτούν τις ανακοινώσεις και τα e-mails τους, ώστε να ενημερώνονται για τα τρέχοντα θέματα της Σχολής (έκτακτές ανακοινώσεις, εξετάσεις, παραστάσεις…).
 12. Η παρακολούθηση των μαθημάτων από τους γονείς ή κηδεμόνες επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια της Διεύθυνσης και σε συνεννόηση με τον εκάστοτε δάσκαλο. Διαφορετικά η παρακολούθηση είναι δυνατή μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού στα ανοιχτά μαθήματα, που διοργανώνει η Σχολή.
 13. Η Σχολή μας διοργανώνει κάθε δύο χρόνια χορευτικές εκπαιδευτικές παραστάσεις, στις οποίες η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική. Από τη στιγμή που η δήλωση συμμετοχής είναι θετική, οι μαθητές οφείλουν να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτούμενες πρόβες και δεσμεύονται για τη συνεχή παρουσία τους, εκτός εαν συντρέχει σοβαρός λόγος.
 14. Η παρουσία στις εσωτερικές εξετάσεις στα τμήματα του κλασικού μπαλέτου, του σύγχρονου και μοντέρνου χορού είναι υποχρεωτική, για την προαγωγή των παιδιών σε μεγαλύτερη τάξη. Η συμμετοχή στις εξετάσεις του αγγλικού συστήματος RAD στο μπαλέτο και I.S.T.D. στο μοντέρνο και τις κλακέττες δεν είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές που αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε αυτές οφείλουν να έχουν συνεχή και συνεπή φοίτηση, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων.
 15. Παρακαλούμε οι μαθητές να μην αφήνουν χρήματα και αντικείμενα αξίας έξω από την τσάντα τους. Μπορούν να την τοποθετούν μέσα στα ντουλάπια των αποδυτηρίων και αν χρειάζεται να ζητούν κλειδί από τη γραμματεία για να τα κλειδώνουν. Για τυχόν απώλειες η Σχολή δε φέρει καμία ευθύνη.
 16. Για κάθε σας πρόβλημα ή παράπονο να απευθύνεστε στη Διεύθυνση ή στο γραφείο και να μη ξεχνάτε πως η στενή συνεργασία γονιών, μαθητών και καθηγητών έχουν πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για το μαθητή και κάνουν τη λειτουργία της Σχολής πληρέστερη και αποδοτικότερη.

Comments are closed