Ηλιάνα Μπαζιώτη

iliana1Η Ηλιάνα Μπαζιώτη είναι Διπλωματούχος Καθηγήτρια Χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Νίκης Κονταξάκη – Νικολέττας Μπακάλη” καθώς και πιστοποιημένη διπλωματούχος καθηγήτρια του αγγλικού συστήματος ISTD στον μοντέρνο χορό (κάτοχος του DDI και του DDE). Επίσης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει περάσει με επιτυχία όλες τις εξετάσεις του αγγλικού συστήματος ISTD στο κλασσικό μπαλέτο και στον μοντέρνο χορό μέχρι τα ανώτερα επίπεδα Advanced 1 και Advanced 2 αντίστοιχα.

Παρακολούθησε σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού με τους: Λάμπρος Λάμπρου, Ζωή Δημητρίου, Αθανασία Κανελοπούλου, Ted Stoffer, Μαρία Μηλιοπούλου, Στέφανο Μπίζα, Renata Graziadei και άλλους.

Χόρεψε στο Φεστιβάλ Χορογράφων στην παράσταση “Bound” (Καλοκαίρι 2014), με το μπαλέτο του Φωκά Ευαγγελινού στην βραδιά επιλογής τραγουδιού Eurovision 2013 και στο χορευτικό δρώμενο της τελετής έναρξης των Special Olympics Αθήνα 2011, υπό την επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού. Χόρεψε τον πρώτο ρόλο στο μουσικοχορευτικό έργο “Ομηρικός Ύμνος στη Δήμητρα” και ήταν ιέρεια στη 13η Λαμπαδοδρομία Γαλατσίου, προς τιμή των εθελοντών αιμοδοτών (Φθινόπωρο 2015).

Είναι καθηγήτρια μπαλέτου, σύγχρονου, μοντέρνου χορού, hip hop και latin όλων των ηλικιών στη Σχολή Χορού της Mariee Wiseman-Καψή, στο Γαλάτσι (2011 ως σήμερα). Δίδαξε μουσικοκινητική αγωγή και σύγχρονο χορό στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, στον Βύρωνα (2012-2015). Από το 2013 έχει αναλάβει τη διδασκαλία παιδικού τμήματος hip hop στην Σχολή Μπαλέτου της Ελισάβετ Γεωργούδη στη Λυκόβρυση και τη διδασκαλία παιδικού και εφηβικού τμήματος hip hop στην Σχολή Χορού της Ροδόπης Κούβαρη στο Παλαιό Φάληρο. Απο το 2016 διδάσκει μπαλέτο και μοντέρνο χορό στο αθλητικό κέντρο Δαΐς των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Από το 2007 έως και σήμερα (την καλοκαιρινή περίοδο) είναι ομαδάρχισσα, κοινοτάρχισσα και επιμελήτρια χορευτικών δρώμενων στις κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ της Εθνικής Τράπεζας. Στις ίδιες κατασκηνώσεις έχει συνεργαστεί με Άτομα με Ειδικές Ανάγκες για τη δημιουργία χορευτικών δρώμενων. Επίσης δουλεύει από το 2016 στο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Χορογραφεί για τις ετήσιες παραστάσεις των ερασιτεχνικών σχολών που διδάσκει.

Επίσης συμμετάσχει εθελοντικά σε φεστιβάλ για τη δημιουργία χορευτικού δρώμενου από παιδιά που ανήκουν στο ειδικό δημοτικό σχολείο κωφών και βαρηκόων Πεύκης.

Comments are closed