Ευαγγελία Τσώτσου

etsotsouΗ Ευαγγελία Τσώτσου είναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού Σ.Μοριάνοβα-Λ.Τράστα. Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια του αγγλικού συστήματος ISTD και κάτοχος των FDI και CDE στο Modern Theatre, του Associate στο Imperial Classical Ballet και του Full Bronze Standard στους latin και ευρωπαϊκούς χορούς (American Style).

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού με Έλληνες και ξένους καθηγητές όπως: Πιερ Ταβερνιέ, Τερέζα Μπράουν, Χρυσιής Λιατζιβίρη, Πένυ Διαμαντοπούλου, Χάρης Μανταφούνης, Όλια Τορναρίτου.

Συμμετείχε στο 17ο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας με την ομάδα σύγχρονου χορού “Νταλίκα”, της Βάσως Γιαννακοπούλου, καθώς και παρακολούθησε το θεωρητικό σεμινάριο “Ο Χορός ως τρόπος σκέψης” με την Maaike Bleeker.

Έχει χορέψει με την ομάδα σύγχρονου χορού “Dirtydranny tales” στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάστηκε ως χορεύτρια σε διάφορες θεατρικές παραγωγές του Μάρκου Σεφερλή, σε παιδικές παραστάσεις με τον θεατρικό οργανισμό “Μαγική Αυλαία” του Βαγγέλη Λιοντή, καθώς και σε διάφορα shows και events. Επίσης, συμμετείχε στο χορευτικό κομμάτι του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision το 2006 στο ΟΑΚΑ, όπως επίσης και στα θεατρικά βραβεία κοινού το 2006 στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών.

Είναι δασκάλα κλασικού, μοντέρνου, σύγχρονου χορού καθώς και ευρωπαϊκών και latin χορών από το 2003. Εργάζεται στην σχολή μπαλέτου της Mariee Wiseman-Καψή, στο Γαλάτσι (2005 ως σήμερα), στη σχολή μπαλέτου της Ελισάβετ Γεωργούδη στη Λυκόβρυση (2007 ως σήμερα) και στην σχολή μπαλέτου της Κωνσταντίνας Κουτούζου (2016 ως σήμερα). Επίσης έχει εργαστεί στην Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μοριάνοβα-Τράστα στην Κηφισιά (2011-2013), στη σχολή μπαλέτου της Βίβιαν Παπαδάκη στο Ψυχικό (2004-2009), στο studio χορού Angelos Ignatov στα Βριλήσσια (2006-2008) και στο studio Gene Kelly στο Ν.Ηράκλειο (2003-2006).

Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια μπαλέτου και μοντέρνου χορού του I.S.T.D. (Imperial Society of Teachers in Dance) εισάγει μαθητές στις εξετάσεις του αγγλικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα (Grades & Vocational Exams).

Comments are closed