Κορίνα Κόκκαλη

korina1Γεννημένη στην Αθήνα, ξεκίνησε χορό από πολύ μικρή ηλικία. Είναι αριστούχος απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Νίκη Κονταξάκη” Νικολέττας Μπακάλη και απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Τη χρονιά 2014-2015 παρακολούθησε το δίπλωμα Barre Astié στο οποίο θα είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια από το έτος 2016.

Αρίστευσε σε όλες τις εξετάσεις του αγγλικού συστήματος R.A.D. στο κλασικό μπαλέτο και του I.S.T.D. στον μοντέρνο χορό και τις κλακέττες ως τα επίπεδα Advanced 1 & 2.

Συμμετείχε στην παιδική ομάδα, κατόπιν audition, στις παραστάσεις της Ε.Λ.Σ. (Εθνικής Λυρικής Σκηνής) την περίοδο 2000-2002, στα μπαλέτα “Καρυοθραύστης”, “Ραϋμόντα” και “Ωραία Κοιμωμένη” (Θέατρο Ολύμπια, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο).

Χόρεψε κύριους ρόλους σε όλες τις παραστάσεις της Σχολής μας από το 1995 μέχρι σήμερα, καθώς και στις ετήσιες παραστάσεις της Επαγγελματικής Σχολής “Νίκη Κονταξάκη” Νικολέττας Μπακάλη (2007-2010). Πήρε μέρος επίσης και στο 1ο μέχρι και το 9ο Φιλανθρωπικό-Χορευτικό Gala του Σ.Ι.ΣΧ.Ε., στο Θέατρο στο ACS.

Έχει επιλεχθεί από τη χορογράφο Άρτεμη Ιγνατίου ως Ιέρεια στην ομάδα Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2014.

Έχει παρακολουθήσει πολλά μαθήματα και σεμινάρια κλασικού, μοντέρνου, σύγχρονου χορού, ρυθμικής, καθώς και κλακετών στην Αθήνα, την Ιταλία και το Λονδίνο.

Είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας NeWTON με την οποία συμμετείχε στο Athens Video Dance Project 2014 με την μικρού μήκους χορευτική ταινία “Un día” (μέρος της ταινίας “Abrázame”).

Από το 2014 εργάζεται στο Θέατρο Πορεία στις παραγωγές του θεάτρου. Υπήρξε βοηθός χορογράφου στην παράσταση “Η Μεγάλη Χίμαιρα” του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου (2014-2015) και θα είναι χορογράφος στην παράσταση “Οι Τρεις Αδελφές” του Α. Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου, τη σεζόν 2015-2016. Επίσης θα είναι χορογράφος στην ομάδα Όπερας “Τhe medium project”, στο έργο “The Shell Game”, που θα παρουσιαστεί τον Νοέμβρη του 2015 στο θέατρο Olvio.

Στη Σχολή μας δούλεψε ως βοηθός καθηγήτρια το διάστημα 2008-2010 και εργάζεται επίσημα ως καθηγήτρια χορού και χορογράφος από το σχολικό έτος 2010-2011 μέχρι σήμερα στο κλασικό μπαλέτο, στη Barre Astié και στις κλακέττες (Tap I.S.T.D.).

Comments are closed